blog.vyoralek.cz

S novým rokem 2024 nový web

Jak si zřejmě mnozí mí pravidelní návštěvníci všimli byl jsem v druhé polovině loňského roku na svém blogu už téměř neaktivní a konečně Vám chci dát vědět proč.

V loňském roce se počet publikovaných článků přiblížil k 200 a já jsem si uvědomil, že je pro mě čím dál více náročné až téměř nemožné udržovat blog aktuální. To mě trápilo o to více, že stále byly velmi populární zejména první články o Home Assistantovi.

Uvažoval jsem tedy co s tím dále – zda se na staré články tak trochu vykašlat a vydávat pouze nové, tj. bez aktualizace těch starších. To se mi ale vůbec nelíbilo a tak po dalším zkoumání jaké jsou možnosti jsem se rozhodl výrazně změnit koncept toho jak sdílím informace s ostatními.

Už nějakou dobu jsem dostával tipy, že bych to celé měl sepsat v nějaké knize, na což ale nemám dostatek času a tak jsem se rozhodl o variantu méně náročnou – udělat něco mezi Wikipedií a dokumentací věnující se zejména Home Assistantu.

Tím jsem měl jasnou formu, ale zbývalo vybrat technologii, což byl také pořádný oříšek. Za ty léta jsem už poměrně věděl, co jsou největší úskalí a ty jsem chtěl buď úplně vyřešit a nebo je alespoň výrazně zjednodušit.

Nakonec jsem řešení vybral – snad správně – a nový web používá open-source systém Docusaurus, generující statický web pomocí Node.js a javasriptového frameworku React.

Měl jsem tedy formu, technologii a poslední části, která byla ale zdaleka největší bylo znovu sepsat články na témata okolo Home Assistenta. Díky zastaralosti informací jsem tak musel většinu informací sepsat znovu, což představovalo i tvorbu nových screenshotů.

Aktuálně nemám stále pokryto vše, co bych tam chtěl mít, ale myslím že z těch zásadních věcí se mi podařilo už tak 70-80% sepsat.

Tak tedy – nová adresa je:

http://jirkovynavody.cz

Budu velmi rád za jakýkoliv feedback od Vás.

Neznamená to, že už na blog nebudu dávat žádné články, jen to, že ten už tedy bude fungovat stylem vydávání pouze nových článků. Staré články už aktualizovat nebudu. Naproti tomu nový dokumentační web se budu snažit udržovat aktuální co nejvíce to půjde.

Pokud se mě rozhodnete jakoukoliv formou podpořit, budu velmi rád.

Díky a vše nejlepší v novém roce 2024 🥳

Add comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Odebírejte blog emailem

Mějte ihned informaci o novém článku ze světa technologií.