blog.vyoralek.cz

Netflix – různá nabídka filmů a seriálů přes VPN

Je obecně známo, že nabídka filmů a seriálů steamovací služby Neflix je různá při porovnání US a CZ. Co mě však překvapilo, že může být různá i s českými IP adresami a pouze různým poskytovatelem připojení.

🎙 Poslední aktualizace článku 13.1.2019. Pokud najdete nějaké rozdíly v aktuálním stavu, dejte vědět v komentářích, díky.

Už nějakou dobu sleduji seriál The Office (americkou verzi), nicméně zatím to bylo vždy z velkého desktop PC a nebo z notebooku. Přičemž na obou jsem víceméně trvale připojení na NordVPN s českou IP adresou.

Dnes mě však napadlo se dívat přes Playstation 4, který má v sobě aplikaci Netflixu a který je připojený bez VPN. K mému údivu jsem mezi mými sledovanými seriály najednou nebyl schopen vůbec najít The Office a tak jsem pátral dál.

Připojeno přes NordVPN

Pokud se tedy připojím přes NordVPN pak mi služba www.whatismyip.com ukazuje, že jsem v Praze a můj poskytovatel připojení je firma UK Web…

Když se pak přihlásím na Netflix a dám hledat seriál The Office tak mám v seznamu jak americkou verzi (první), tak i tu starší britskou variantu (druhá v seznamu).

Přímé připojení bez VPN

Pokud se však z VPN odhlásím, tak má lokace zůstává stále v Praze, nicméně poskytovatel připojení k internetu se změní na UPC.

Po aktualizaci stránky tak oba seriály ze seznamu zmizí.

Vypadá to skoro jako by kromě lokace měl na obsah Netflixu vliv i poskytovatel připojení. A nebo je to specialita připojení přes NordVPN? Má někdo informace, který by toto potvrdili?

Pokud se tedy chcete kouknout na The Office a možná i mnoho dalších seriálů, doporučuji si službu NordVPN zřídit – aktuálně je stále s velkými slevami při dlouhodobějším závazku – 3 roky -75%, 2roky -66% a rok zaplacený najednou -41%.

Já ji momentálně používám sedmý měsíc a jsem spokojen.

2 comments

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Tak jako pro tohle je jedna zcela univerzální rada;) Když netflix nemá o zákazníky zájem a ještě jak v době kamenné uplatňuje regionální omezení, tak vždy je tu ještě alternativa v podobě torrentu;) Přece se nebudu netflixu nutit, abych mu mohl platit, tím, že si ještě budu zřizovat drahou VPN a dělat nějaké zbytečné šaškárny:o))) iptorrents.com … xspeeds.eu a podobně;)

    • Neexistuje univerzální řešení pro všechny. Zatím, což je škoda.

      Uvedu sem tedy i můj pohled na věc. Já mám rád Spotify a chtěl bych mít stejnou službu i pro filmy.

      Výhoda steamování je – alespoň pro mě hlavně v tomto – začnu se dívat na jednom zařízení, dokoukám na jiném a ještě si to pamatuje kde jsem skončil. Můžu se koukat na televizi, tablet, počítač ať jsem kdekoliv. Nemusím mít nic nikde uložené. Když si na tohle člověk zvykne tak hodně zpohodlní 🙂 Navíc z toho autoři mají nějaký příjem. Já jsem pro takové služby podporovat. Z mého pohledu to už mělo velký přínos ve světě hudby a ať se nám to líbí nebo ne Netflix je momentálně jednou z mála možností, která v tomhle něco změnit.

Odebírejte blog emailem

Mějte ihned informaci o novém článku ze světa technologií.